diumenge, 22 de desembre del 2013

Prezi i Pearltrees






Fitxer:Prezi logo.png

En aquesta entrada del blog, parlarem sobre dos programes, el prezi i el pearltrees.  


El prezi és un programa per fer presentacions que es distingeix d'altres programes per la seva "interfície d'usuari amb zoom": un entorn gràfic on els usuaris ajusten la mida de la part visionada per tal de veure amb més o menys detall la zona de presentacions. Permet als usuaris visualitzar i navegar a través de la informació dins d'un espai 2,5D.

El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre un llenç, i es poden agrupar en marcs. Més tard, els usuaris designen la grandària i la posició entre els objectes de la presentació i com es fa el desplaçament entre ells perquè la presentació quedi com desitja l'usuari. 

A més a més, el prezi té una opció que permet compartir els diferents projectes amb diferents persones i així, totes aquestes, el poden editar i modificar el que desitgin. També, gràcies a que si et estudiant et pots baixar una versió diferent del prezi, que et permet tenir molt més espai a la teva unitat i disposar de molts prezis en la teva conta. 

Al mòdul de GITIC i COED, una de les activitats era fer una exposició anomenada: Identitat i territori", la qual preparàvem per parelles i parlàvem durant 10 minuts sobre un tema que ens semblava interessant d'explicar i que s'identifiqués amb el tema. La meva exposició va ser sobre "Les festes tradicionals catalanes" i la vaig realitzar amb la meva companya Àngela Navarro García. 
Aquí us deixo l'enllaç del seu blog: http://dossierangela.blogspot.com.es/


Aquest és el prezi que vam utilitzar per fer la nostra presentació de l'exposició.  






Pearltress és una eina que ens ofereix un servei similar al dels marcadors socials. Amb aquesta aplicació podem confeccionar i estructurar arbres de perles en els quals cada perla és un enllaç web, podent agrupar per crear branques de perles sobre la temàtica que ens interessa. Els arbres confeccionats amb Pearltress es poden compartir en xarxes socials i als blogs. 

Com l'utilitzem? Al accedir, ens situem a l'escriptori de Pearltrees i ens surt per defecte una perla que serà la que va a centralitzar el nostre arbre. En fer clic en ella s'obre una finestra amb instruccions per afegir perles i indicacions per editar la configuració d'aquesta perla central. En aquesta finestra també apareixen les botoneres socials per compartir l'arbre a Twitter i Facebook, per enviar-lo per correu electrònic, recomanar-lo a altres usuaris...


Des d'aquesta perla central confeccionem el nostre arbre creant totes les perles que vulguem. Tot i que pot semblar una mica embolicat , en realitat és molt senzill ja que les perles les traslladem fàcilment d'un lloc a un altre fent clic sobre elles i movent .

Utilitats didàctiques

  • Recopilar enllaços favorits organitzats per temàtiques. Organitzar els recursos web més utilitzats a les nostres classes.
  • Realitzar treballs de recerca d'informació sobre pàgines de notícies, vídeos, mapes, etc. relacionats amb els continguts de classe.
  • Unificar i presentar els blogs dels alumnes, pàgines i blocs del centre, etc.
  • Elaborar esquemes d'enllaços i treballs de classificació de pàgines web. Treballar de forma col·laborativa compartint recursos de la xarxa.


També, com vam fer amb el prezi, vam haver de fer una exposició per al mòdul anomenada: "Publicació digital" en la que parlàvem sobre un bon comunicador. El meu grup estava format per 4 companyes i jo:
Anna Borbonet, Mireia Duran, Neus Esquius, Amanda Feliu i Mar Ferrer. En l'exposició vam escollir a l'Òscar Dalmau com el nostre "Bon comunicador" i vam fer un pearltrees sobre ell. 


Com a curiositat m'agradaria posar la imatge de quan l'Òscar Dalmau ens va respondre a través de Twitter a un comentari que vam posar un cop ja vam acabar l'exposició sobre ell, destacant una característica molt pròpia d'ell com és el sentit del humor.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada