dilluns, 23 de desembre del 2013

Google drive




Al començament d'aquest curs, a les classes de GITIC, vam aprendre a utilitzar una eina realment útil i, ara puc dir amb tota seguretat, necessària. Jo no sabia de la seva existència però, un cop l'he descobert, puc dir que és una eina perfecte per als estudiants, tot i que serveix per a tothom. No havia fet una entrada parlant de Google drive abans, perquè ho volia fer ara, un cop ja se com funciona i l'utilitzo diàriament. 

Què és google drive? Viquipèdia ho defineix així:

"Google Drive és un servei d'allotjament d'arxius. Va ser introduït per Google el 24 d'abril de 2012. Google Drive és un reemplaçament de Google Docs que ha canviat la seva adreça d'enllaç de docs.google.com per drive.google.com entre altres qualitats. Cada usuari disposa de 15 gigabytes d'espai gratuït per emmagatzemar els seus arxius, ampliables mitjançant pagament."

A la part esquerra superior de google drive trobem:
  • La meva unitat: tot el contingut de la teva unitat de Google Drive a la web que vols sincronitzar amb altres dispositius que tinguin instal · lada l'aplicació de Google Drive. S'inclou automàticament tot el que hagis creat, pujat o sincronitzat.
  • Compartit amb mi: fitxers que altres persones han compartit amb tu.
  • Destacats: arxius i carpetes que has marcat com destacats.
  • Activitat: tot el contingut de la teva unitat de Google Drive, ordenat segons la data d'actualització més recent.
  • Recent: tots els elements que has visualitzat o editat recentment, ordenats segons la data de l'actualització més recent.
A més a més, amb google drive podem crear diferents arxius:


Google Docs

Google Docs és un processador de text en línia que et permet crear i donar format a documents de text , a més de col·laborar amb altres persones en temps real. A continuació, t'indiquem algunes de les coses que pots fer amb Google Docs:
  • Pujar un document de Word i convertir-lo en un document de Google.
  • Donar estil i format als teus documents ajustant els marges , interlineats, fonts i colors .
  • Convida altres usuaris a col·laborar en un document i permetre'ls veure, modificar o fer comentaris.
  • Col·laborar online en temps real i xatejar amb altres col · laboradors des del document mateix...
Fulls de càlcul de Google 

Fulls de càlcul de Google és una aplicació de fulls de càlcul en línia que et permet crear i donar format a fulls de càlcul, a més de col·laborar simultàniament amb altres persones. A continuació, t'indiquem algunes de les cose que pots fer amb Fulles de càlcul de Google: 
  • Utilitzar l'edició de fórmules per realitzar càlculs de les teves dades i aplicar format per donar-los l'aspecte que prefereixis. Xatejar en temps real amb altres usuaris que estiguin modificant el full de càlcul. 
  • Crear gràfics amb les teves dades. 
  • Inserir un full de càlcul o una secció d'un full de càlcul al bloc o lloc web.
Presentacions de Google

Presentacions de Google és una aplicació de presentacions online que et permet mostrar el teu treball de manera visual. A continuació, t'indiquem algunes de les coses que pots fer amb Presentacions de Google:
  • Crear i modificar presentacions.
  • Modificar una presentació amb amics, i compartir-la amb altres amb total facilitat.
  • Publicar i inserir les teves presentacions en un lloc web.

En resum, de google drive cal destacar que és una eina realment útil perquè permet tenir els nostres arxius en el núvol, és a dir, disponibles en qualsevol moment sempre que disposem de conexió a internet. A més a més, un altre punt a favor i molt important, és que podem compartir els nostres arxius amb diferents persones i això permet que l'arxiu el puguin editar tots els membres i es vagin guardant els canvis.

Per tots aquest motius, ha fet que actualment google drive, sigui una eina indispensable per a molta gent.



Aquí deixo un video on explica com utilitzar google drive, per aquells que encara no saben el seu funcionament:


2 comentaris:

  1. Bona entrada, queda tot claríssim. Pot ser molt útil per a la gent que no el sap fer servir ja que s'entén molt bé tot.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Mireia pel teu comentari.

    ResponElimina